U toku je edukativno-istraživački kamp ’Stopama Andreasa Volnija’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

        U toku Edukativno-istraživački kamp ’Stopama Andreasa Volnija’, koji se održava u ’Ekološkom centru Radulovački’ u Sremskim Karlovcima, a organizuju ga Pokret gorana Novog Sada i Pokreta Gorana Vojvodine.

         Kamp je počeo 13.07., a završava se 19.07. Cilj kampa je je edukacija mladih za samostalan naučni i terenski rad na polјu botanike. Na kampu  15 mladih iz vojvođanskih opština prolazi kroz sve faze botaniziranja, terenskog rada, prikuplјanja, determinacije i  pripreme bilјnog materijala, te uči kako da napravi herbarijum. Pored toga mladi upoznaju prirodna bogatstva Sremskih Karlovaca, Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Do sada su imali prilike da se upoznaju sa biljkama iz parka Dvorska bašta i Fruške gore.  Učili su kako da determinišu biljke i osnovama biljne anatomje i morfologije. Do kraja kampa upoznaće se sa biljkama ‘Koviljsko-petrovaradinskog rita’, Etnobotanikom, pravljenjem herbarijuma i lekovitim i začinskim biljem.

Ovaj kamp je jedan od 9 edukativnih i volonterskih kampova koje Pokret gorana Novog Sada i Pokret gorana Vojvodine organizuju za decu i mlade ove sezone.

Kamp u Sremskim Karlovcima se organizuje u partnerstvu Pokreta Gorana Novog Sada i Pokreta gorana Vojvodine, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA11749501_10206403178732301_1953164789_n