“Mladi Lideri u Akciji”

Mladi iz Portugalije, Španije, Letonije, Estonije, Francuske, Slovenije, Turske, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Rumunije, Ukrajine, Gruzije Češke i Srbije, njih 20, od 27.f ebruara do 06. marta boravi u Ekološkom centru u Sremskim Karlovcima u okviru projekta “Young Leaders in Action”. Reč je o sedmodnevnoj obuci za lidere u međunarodnim omladinskim razmenama.

Tokom ovog treninga oni će imati niz radionica u vezi sa liderstvom, ali i mnoštvo drugih aktivnosti, poput interkulturalne večeri na kojoj će učesnici predstaviti državu i kulturu iz koje dolaze. Stručni trenerski tim čine Domagoj Kovačić (SEEYN), Sanela Hodžić (Youth center BIT), Marinela Šumanjski (Pokret gorana Vojvodine) i Vladimir Budalić (Pokret gorana Vojvodine).

Projekat finansira Evropska komisija u sklopu programa “Mladi u Akciji”. To je prvi trening koji Pokret gorana Vojvodine organizuje ove godine u svom objektu u Sremskim Karlovcima.  Pokret gorana Vojvodine je do sada, pod pokroviteljstvom Evropske komisije,  održao jednu razmenu mladih 2009. godine kada su gosti Karlovaca bili omladinci iz Portugalije, i jedan trening seminar u 2010. godini sa temom “Odrzivi razvoj u svakodnevnom zivotu nevladinih organizacija”.