Ministar Udovičić posetio učesnike kampa

9270

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Ekološki centar Radulovački i volonterski kamp “Sačuvajmo rit”.

Eko centar Radulovački dobio je status Evropskog omladinskog centra što je prestižna oznaka kvaliteta Saveta Evrope. Udovičić je istakao da je veoma ponosan na činjenicu da je jedan od šest omladinskih centara u Evropi upravo u našoj zemlji.

9570

 

„Veoma je važna činjenica da je Ekološki centar Radulovački prepoznat od strane Saveta Evrope kao centar koji mladima pruža najbolje moguće uslove boravka, edukativnih aktivnosti i programa. To je samo još jedan dokaz da se u omladinsku politiku u Srbiji poslednjih godina mnogo ulaže i ova institucija pokazuje da na tom polju stojimo rame uz rame sa razvijenim evropskim zemljama“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je obišao i volonterski kamp u Koviljsko-petrovaradinskom ritu. Ministarstvo omladine i sporta je prošle godine kroz program „Mladi su zakon“ organizovalo 11 volonterskih kampova, dok će ove godine biti održano skoro tri puta više – preko 30 volonterskih kampova na teritoriji cele Srbije. Osim Ministarstva, podršku kampu je pružio i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

9304

Omladinski volonterski kamp ,,Sačuvajmo rit’’ ima za cilj unapređenje ekoturističke ponude Sremskih  Karlovaca, kroz izgradnju infrastrukture i povećanje vidljivosti lokaliteta. Tokom kampa “Sačuvajmo rit” 21 volonter/ka iz Srbije, Francuske, Italije i Španije vredno rade na uklanjanju invazivnih vrsta biljaka na području Koviljsko-petrovaradinskog rita i time pomažu nesmetan razvoj flore i faune ali i doprinose unapređenju ekoturističke ponude Sremskih Karlovaca krčenjem pešačke staze duž lokaliteta „Stari Dunav“, te postavljanjem informativnih tabli i zaštitom postojećeg mobilijara i šumarske kućice na lokalitetu ‘Kurjačka greda’.