Zeleni Adresar Vojvodine

Pred Vama (na dnu ove stranice) je prvo izdanje Zelenog Adresara, namenjeno svim zaštitnicima i ljubiteljima  prirode i zdrave životne sredine. Sastavili su ga članovi i volonteri organizacije Pokret gorana Vojvodine i servisa „Zeleni telefon“, a sadrži kontakte podatke institucija, službi i javnih ustanova nadležnih za zaštitu okoline i prirode na teritoriji AP Vojvodine. Glavnu podršku stvaranju i publikovanju „Zelenog Adresara“ dao je OEBS – Organizacija za Evropsku bezbednost i saradnju – Misija u Srbiji.

Nastao je usled potrebe i činjenice da je ruralnim zajednicama uopšteno otežan pristup informacijama, što znači da su isto tako stanovnici nesvesni postojanja značajnih informacija i resursa za rešavanje ekoloških pitanja u njihovoj neposrednoj okolini. Cilj postojanja ovakve publikacije je podizanje svesti građana o mogućnostima njihovog aktivnog uključivanja u rešavanje problema zaštite životne sredine, i to putem obraćanja nadležnima.

Za aktivno delovanje građana u zaštiti sopstvene okoline i prirode potreban je ‘alat’ koji će im olakšati snalaženje u nadležnostima javnih službi i potragu za njihovim kontakt podacima, a to je upravo ovaj Adresar koji čitate.

Sve objavljene informacije odnose se na trenutno stanje. Zahvaljujemo se svima koji su prikupljali informacije za Adresar i  OEBS-u, bez čije pomoći izrada ovog adresara ne bi bila moguća.

Pronađite kopiju u jednoj od javnih institucija Vaše lokalne zajednice  i informište se!

KLIKNITE NA LINK I ZELENI ADRESAR ĆE VAM SE OTVORITI U ELEKTRONSKOJ FORMI: 

Zeleni Adresar elektronski