ISIC/ITIC i Euro 26 omladinske kartice

ISIC / ITIC Kartice

Korisnici ISIC kartice mogu biti isključivo redovni učenici stariji od 12 godina i studenti na osnovnim i postdiplomskim studijama. Za dobijanje ISIC kartice je neophodno:

kopija ličnog dokumenta (lična karta, pasoš, a za maloletne pasoš ili zdravstvena knjižica) koji se zadržava, kopija prve dve strane indeksa i kopija poslednjeg overenog semestra (a ako je student postdiplomac treba mu potvrda da je student i kopija lične karte), za srednjoškolce treba potvrda iz škole o redovnom školovanju i kopija lične karte ili zdravstvene knjižice, jedna fotografija formata kao za ličnu kartu, 350,00 dinara za članarinu koja prati kalendarsku školsku godinu – to znači da u ovoj godini 2006-oj njena validnost se odnosi na 09.2005. – 12.2006.

ITIC je međunarodna identifikaciona kartica namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola i fakulteta, koja im omogućava veliki broj popusta širom sveta. Za dobijanje ITIC kartice neophodno je:

fotokopija radne knjižice koja potvrđuje minimum jednu godinu radnog staža u struci,

potvrdu iz škole/fakulteta da je osoba u stalnom radnom odnosu (minimum 18-časovna radna nedelja),

jedna fotografija formata kao za ličnu kartu,

350,00 dinara godišnje članarine.

Uz obe kartice se dobija i brošura “vodič kroz popuste”, koja sadrži spisak svih popustodavaoca u Srbiji i osnovne podatke o popustodavaocima u Evropi.

Više informacija na: www.isicyu.org