Internacionalni volonterski kamp „Festival Starih Rimljana”

 

Pokret gorana Vojvodine organizuje međunarodni volonterski kamp „Festival Starih Rimljana“ koji se održava od 07. do 19. semptembra  u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, uz podršku Mladih Istraživača Srbije i Opštine Sremski Karlovci. Kamp okuplja 15 volontera (iz Nemačke, Rusije, Belgije, Španije, Grčke, Turske i Srbije) sa zajedničkim ciljem da doprinesu razvoju Sremskih Karlovaca organizujući edukativno-zabavne radionice za decu i mlade.

Tokom prvih radnih dana učesnici su se upoznali sa osnovnim elementima kulture rimske civilizacije, i istorijskim detaljima iz perioda njihove dominacije na ovim prostorima, te sa njihovim svakodnevnm životom (načinu oblačenja, ishrane, provođenje slobodnog vremena)  kako bi nakon toga zajedničkim radom osmislili i napravili ručno pravljenu garderobu, igre, makete, grnčariju te druge materijale koji su im neophodni za zabavno-edukativne radionice za program „Rimsko Dvorište koji će se odigrati u Ekološkom centru Radulovački“ (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci) 16-17.09. od 15 do 19 časova i na taj način zabaviti, animirati i edukovati decu i mlade iz Sremskih Karlovaca, na temu Rimskog carstva.

I ove godine je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon obezbedilo sredstva za (su)finansiranje  40 volonterskih kampova u Republici Srbiji , ovaj volonterski kamp jedan je od njih.

 

Koordinator omladinskog programa

Vladimir Budalić

060 0967 294