Otvoren poziv na obuku „Sam svoj solarni majstor – Solarna akademija“

 

Pokret gorana Novog Sada zajedno sa Pokretom gorana Vojvodine nakon više realizovanih kampova i obuka o sklapanju mini solarne elektrane ovog septembra organizuje obuku „Sam svoj solarni majstor – Solarna akademija“. Pozivamo mlade, uzrasta od 18 do 30 godina, da se prijave na obuku „Sam svoj solarni majstor – Solarna akademija“ u organizaciji Pokreta gorana. Obuka će se održati u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, 23-24. septembra 2017. godine. Obuku su podržali Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, te CSOnnect program podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine koji finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA).

Idealna prilika za sve mlade koji imaju želju da sačuvaju životnu sredinu i da steknu nova saznanja kako se štedi i proizvodi električna energija, ali i da steknu praktične veštine potrebne za samostalnu izradi i primenu obnovljivih izvora energije, sa akcentom na solarnu energiju. Polaznici će imati priliku da nauče kako samostalno da naprave helio elektranu snage 200w, što je dovoljno za napajanje, punjača za mobilne uređaj kao i rasvete u manjem stambenom objektu.

Poziv je otvoren za sve mlade sa teritorije Vojvodine, uzrasta od 18 do 30 godina. Učešće na obuci je besplatno (podrazumeva prisustvo tokom oba dana i uključuje troškove smeštaja u „Ekološkom centru Radulovački“, ishrane, sva predavanja i materijal za rad), dok učesnici snose troškove dolaska i odlaska sa obuke. Broj učesnika je ograničen.

Prijave su otvorene do 18. septembra 2017. godine, do 16 časova. Prijava se može poslati na office@pokretgorana.org.rs sa naznakom: Prijava za „Sam svoj solarni majstor- Solarna akademija“.

Prijavni formular je dostupan na sajtu Pokreta gorana Novog Sada i Pokreta gorana Vojvodine.
Za sve informacije obratite se kancelariji Pokreta gorana na e-mail: office@pokretgorana.org.rs ili youth@pgv.org.rs