Dodeljena priznanja ZELENI i CRNI LIST

U okviru akcije “Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine u 2014. godini”, 11. maja 2015. godine po 32. put su dodeljena priznanja ZELENI i CRNI LIST institucijama i pojedincima za aktivnosti u 2014. godini,

7200

DOBITNICI ZELENOG LISTA

1. Advokat Sreten Đorđević : Zbog aktivne borbe za ostvarivanja ekoloških prava gradjana.
2. Zoran Martinov i Udruženje paraplegičara i kvadriplegicara “Banat” iz Zrenjanina: Akcijom “Cep za hendikep” pomazu osobama u kolicima i podizu svest gradjana o važnosti reciklaže.
3. Harun Fijuljanin: Zbog višedecenijske zaštite i oplemenjivanja životne sredine kroz mnoge akcije koje je organizovao i u kojima je učestvovao.
4. Kompanija za preradu opasnog otpada “YUNIRISK” – zbog odgovornosti u postovanju ekoloških zakona koja prelazi granice propisanog.
5. Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”: zbog pokazane stručnosti i brzog delovanja u smanjenju posledica katastrofalnih poplava.
6. Dejan Maksimovic i Ekoloski centar “Stanište”: zbog osnaživanja lokalnih zajednica da reše probleme koji ometaju aktivan rad na zaštiti životne sredine.
7. Dragana Milićevic: posvećena radu sa decom i mladima, autor brojnih publikacija na temu ekologije, mentor u domacim i evropskim projektima.
 8. JP Nacionalni park “Tara”: zbog uspešnog otklanjanja posledica požara pošumljavanjem na nepristupačnim terenima.
9. dr Miladin Ševarlic – za uporno, dosledno i argumentovano protivljenje brzopletom donosenju zakona o GMO.
10. Dragana Vasiljević – dugogodisnja autorka emisije EKO KARAVAN na TVS – za visoko kvalitetno ukazivanje na nezagadjene predele Srbije kao i one pretrpane smećem, otpadom, zagadjenim vodama, zemljištem i vazduhom.
Posthumno specijalno priznanje prof. dr Miodragu Radulovačkom – Zeleni list za doprinos podizanju ekološke svesti građana svih uzrasta kroz podršku u izgradnji Ekološkog centra Radulovački.
DOBITNIK CRNOG LISTA
Komunalna policija Bgd – zato što je i posle pet godina postojanja komunalni red u glavnom gradu na, ako ne na istom, a ono na nižem nivou od javne čistoće, zaštite od buke, izgleda parkova, grobalja,  pijaca, zelenih i drugih javnih površina