Dodeljene nagrade najuspešnijim obrazovnim ustanovama

Na završnoj svečanosti u holu Pokrajinske vlade 31.05.2022. godine su dodeljene nagrade predstavnicima 46 najuspešnijih vaspitno-obrazovnih institucija sa teritorije naše pokrajine, u okviru godišnjeg ciklusa programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

Reč je o programu Pokrajinske vlade, koji su pre 13 godina pokrenuli Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine. Cilj je bio da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini.

Ove godine učešće u realizaciji programa uzelo je 86 vaspitno-obrazovnih ustanova širom Vojvodine od kojih su najuspešnije nagrađene.

U ovom projektu učestvuje ukupno devet partnera – šest sekretarijata Pokrajinske vlade – Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zatim Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, JP „Vojvodinašumeˮ i Pokret gorana Vojvodine.