Seminar za nagrađene vaspitače i nastavnike “Zaštiti životnu sredinu kroz efikasnije korišćenje energije”

Od 6. do 7. novembra 2021. godine održava se seminar za sve dobitnike nagrade u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2020/2021. godinu, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Seminar se održava  uEkološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima i na njemu če učestvovati po jedan predstavnik iz svih nagrađenih vaspitno-obrazovnih ustanova.

Cilj seminara je razvoj profesionalnih veština prosvetnih radnika u oblasti racionalne potrošnje energije i povećanja energetske efikasnosti u svrhu ublažavanja i prilagođavanja uticajima klimatskih promena i očuvanju i zaštiti živote sredine. Želja nam je da kroz ovaj seminar podstaknemo prosvetne radnike za uvođenje novih sadržaja iz oblasti energetske efikasnosti i klimatskih promena. Takođe, želimo da pobošljamo kvalitet ekoloških aktivnosti u školama, motivišemo i nastavnike i učenike za bavljenje ekološkim temama na vannastavnim aktivnostima i unapredimo saradnju među nastavnicima sa područja Vojvodine.