Kako se prijaviti?

KAKO?

Proces prijavljivanja volontera sličan je u celom svetu. Volonteri se mogu prijavljivati tokom cele godine, no kod nas su najatraktivniji letnji kampovi, oni koji se održavaju u periodu između juna i septembra, a prijave za te kampove počinju početkom marta.

Postupak prijavljivanja korak po korak:

 1. Prvo odaberete kamp. Opise svih kampova u ponudi možete pogledati na našem pretraživaču.
 2. Birate 3 do 10 kampova po svojoj želji. Možete nas kontaktirati ako želite da saznate ima li još mesta na kampovima koji vam se sviđaju. Prijavljivanje je otvoreno sve dok ima slobodnih mesta na kampovima. Svakako treba da požurite, jer ćete tako imati veće šanse da budete primljeni. Kako vreme odmiče, najaktuelniji kampovi su već popunjeni.
 3. Popunite online PRIJAVU. Obratite paznju na tacnost svih podataka, kao i na popunjavanje obaveznih polja.
 4. Uplati participaciju po uputstvu:
  Svrha uplate: participacija za učešće na kampu
  Primalac: Mladi istraživači Srbije, Bulevar umetnosti 27, Beograd
  Račun primaoca: 205-143811-14
  Iznos:
  Participacija za odlazak na prvi kamp ove godine biće 7200 dinara (nakon
  povratka sa kampa dobićete nazad 2000 dinara, pošto popunite evaluaciju). Ukoliko želite da odete na više kampova tokom godine, za svaki naredni treba uplatiti 3600 dinara (1000 dinara ćete dobiti nazad). Participacijom se pokrivaju operativni troškovi Volonterskog servisa Srbije i Pokreta gorana Vojvodine, kao i ko-organizovanje i organizovanje volonterskih kampova u Srbiji.
 5. Zatim dolazite u našu kancelariju (Sutjeska, Novi Sad, SPENS, svakog dana od 27.03. ponedeljak, utorak, četvrtak 14h-18h, sreda i petak 12h-16h)  da potpišete ugovor o saradnji i da predate uplatnicu.
 6. Dobijate obaveštenje da ste, i na koji kamp, primljeni, zatim dobijate pozivno pismo (ukoliko je potrebno kao za npr. Tursku, Japan, Severnu Ameriku…). Najkasnije 3 nedelje pre početka kampa stiže vam informativni papir (infosheet) na kome se nalaze detaljne informacije o kampu, kako do njega doći, kratak opis kampa, informacije i radnom i slobodnom vremenu, šta sve poneti, i sl.

* Mladi Istraživači Srbije i Pokret gorana Vojvodine su 2010. sklopili sporazum o saradnji, te zajedno učestvuju u slanju volontera na kampove kako bi vam omugućili što bolju uslugu.

 

JOŠ DA SE ZNA

–          Izbor kampova je isključivo vaša odluka (zemlja, vrsta kampa…).

–          Rad na kampu je bez nadoknade, dobrovoljno (volonterski), ali su vam obezbeđeni smeštaj,hrana i materijal za rad.

–          Troškove puta i vize (ukoliko je potrebna) snosite sami. Put organizujete vi, a mi smo tu da vas posavetujemo i pomognemo u tome. Takođe vam savetujemo da potražite savet nekoga ko je već bio u tom delu sveta gde nameravate da idete.

–          Ukoliko organizator zahteva poznavanje određenih veština za kampove (muzičke, likovne veštine, veštine u radu sa decom, odraslim osobama sa smetnjama u razvoju…) potrebno je da ih imate.

–          Ne postoje posebne kvalifikacije niti konkurencija za učešće na kampu (ukoliko nije navedeno u opisu kampa), kamp je otvoren za sve učesnike, što se pre prijavite imaćete veće šanse da budete primljeni na kamp koji želite.

–          Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, pozovite nas na:  021/881-027 (kancelarija) 064/ 51 655 30 (Sara) 060/0 967 294 (Vlada) ili nas posetite u  kancelariji u Novom Sadu, Sutjeska 2 / Sremskim Karlovcima, Mitropolita Stratimirovića 5 ili putem mail-a na outgoing@ekoloskicentar.org

–          Ukoliko imate mejl, prijavite se na našu mejling listu za volonterske radne kampove. Dovoljno je da pošaljete praznu poruku na adresu: kampovi-subscribe@yahoogroups.com

 

Prijave za letnje kampove će biti moguće sve dok ima slobodnih mesta na kampovima, što znači da se možete prijavljivati i u julu, i eventualno u avgustu, ali je tada izbor kampova manji.