Dodela Zelenog i Crnog lista 2021

Позивамо Вас на свечану доделу признања Црни и Зелени лист, којa ће се одржати у четвртак, 3. јуна 2021. године у Сремским Карловцима, у дворишту Еколошког центра Радуловачки са симболичним почетком у 11:55 часова, када ће свим добитницима бити уручена признања (укупно тринаест добитника Зеленог и три добитника Црног листа).

У акцији су учествовали заинтересовани грађани са подручја целе Србије, који су предлагали појединце, удружења, компаније и институције за „Зелени лист“ или „Црни лист“ на основу пројеката или акција реализованих током 2020. године којима је дат значајан допринос очувању или нарушавању животне средине. Организатор ове акције која траје већ 38 година је Радио Београд 2, а од пре 12 година јој се придружио и Покрет горана Војводине.

 Овом акцијом желимо да истовремено наградимо напоре појединаца или колектива, у очувању и унапређењу животне средине и укажемо на субјекте и појаве које утичу и доводе до њене деградације. Реализује се током целе године, док се завршна манифестација уз доделу „Црног и Зеленог листа“, одржава једном годишње и то у Сремским Карловцима, као еколошки чистој животној средини, богатој културним и природним вредностима.

Догађај ће употпунити изложба Слободана Шушњевића.