Наградни излети за васпитно-образовне установе у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“

Поштовани/е,

Обавештавамо вас да jе данас почела реализација наградних излета за најуспешније васпитно-образовне институције са подручја Војводине које су учествовале у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ током школске 2022/2023. године.

Програм постоји већ 14 година и у њему је до сада учествовало више од 70% свих васпитно-образовних установа са подручја Војводине. Циљ овог Програма је развијање и унапређење рада у васпитно-образовним установама у области заштите животне средине.

Наградне излете организују ЈП „Војводинашуме“ следећим заштићеним подручјима: СРП „Делиблатска пешчара“, СРП „Горње Подунавље“ и СРП „Ковиљско-петроварадински рит“ и Покрет горана Војводине који излете одржава у НП „Фрушка гора“ и СРП „Ковиљско-петроварадински рит“ уз обилазак Сремских Карловаца.

Једнодневне излете у Сремским Карловцима реализују стручни сарадници Покрета горана Војводине. Планирано је да током једнодневног излета од 10.00 до 17.00 часова, награђени учесници обиђу градско језгро Сремских Карловаца, Еколошки центар Радуловачки и упознају вредности и живи свет Специјалног резервата природе „Ковиљско-петроварадински рит“, а на Стражилову ће научити основне карактеристике Националног парка „Фрушка гора“ кроз занимљиве едукативне еколошке радионице. Упознавање Фрушке горе ће се наставити планинарењем до Планинарског дома и до Бранковог гроба на Стражилову.

Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“ реализује се у сарадњи између шест Покрајинских секретаријата – Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за привреду и туризам, ЈП „Војводинашуме“, Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад и Покретом горана Војводине.

Контактирајте нас за додатне информације.

    Покрет горана Војводине

Душица Миленковић, 060 0160 902