Izleti u Sremskim Karlovcima za nagrađene vrtiće i škole u školskoj 2021/2022.

Od ponedeljka, 13. juna 2022. godine, Pokret gorana Vojvodine u Sremskim Karlovcima organizuje jednodnevne izlete u zaštićenim područjima prirode  za nagrađene vaspitno-obrazovne ustanove u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2021/2022. godinu.

Nagrade su namenjene ustanovama koje su na najuspešniji način realizovale aktivnosti u ovom Programu. Pokret gorana Vojvodine će realizovati nagrade za 28 vaspitno-obrazovnih ustanova, sa ciljem upoznavanja prirodnih vrednosti Nacionalnog parka „Fruška gora“, Spec. rezervata prirode „Кoviljsko-petrovaradinski rit“, obilazak gradskog jezgra Sremskih Кarlovaca i vožnju turističkim brodom katamaranom po Dunavu.

Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ realizuje se u saradnji šest Sekretarijata Pokrajinske Vlade – Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskog sekretarijata za sport omladinu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, JP „Vojvodinašume“ i Pokreta gorana Vojvodine.

Cilj programa je razvijanje i unapređenje rada u oblasti zaštite životne sredine vaspitno-obrazovnim ustanovama.